Youtube İçerik Üreticisi Olmak 【TÜM DETAYLAR】


youtube içerik üreticisi olmak

Youtube alemine girmek için geç kalmış hissi olan kişilerden misiniz? Youtube içerik üreticisi olmak hala mümkün mü? Youtuber olmak zor mudur? Youtube'da hangi içerikler tutar? Sizlerde bu soruların cevabını merak ediyorsanız tam olarak bu makale ile konunun detaylarını öğrenerek, nasıl youtuber olacağınızı öğreneceksiniz.

YouTuber olmak zor mu?

youtuber olmak zor mu?

Bu sorunun cevabı genel olarak cevaplamak gerekirse zor diyeceğim. Çünkü youtuber olmak için kendi görüşüm tam zamanlı olarak vakit ayırmak gerekmektedir. Bu sonuçtan yola çıkacak olursak ne kadar çok emek verilir ise ileride bu ağaçtan meyve toplamak o kadar kolay olacaktır. Sözüm o ki ilk başlarda çok sıkı bir şekilde tam zamanlı olarak vakit ayırmanız gerekmektedir. Sizlerde şimdi bir youtube kanalı açarak meyvesini toplayacağınız ağacın tohumunu hemen dikin. Youtube kanalı açacağım ama hangi tür içerik ve ne ile alakalı kanal kuracağım dediğinizi duyar gibiyim. Dilerseniz konumuzu okumaya devam edelim.

YouTube'da hangi içerikler tutar?

youtube'da hangi içerikler tutar

Youtube'da hangi içeriklerin tutacağı konusu tam bir muallak olur hemen hemen her konunun gerekli emek ve çalışmaların yapılması ile başarı elde edeceğini sizlere söylemem isterim. Sizlerde başarılı bir youtube kanalı sahibi olmak istiyorsanız sizlere vereceğim bilgiler ile başarıyı elde edebilirsiniz. Sizlere ilk vereceğim bilgi Türkiye'de hangi youtube içeriklerinin tuttuğunun genel bir sıralaması olacaktır. Hiç beklemeden gelin hep beraber hangi youtube kanalları, hangi tür içerikler ile popülerlik kazanmış görelim. Sizler için şu şekilde bir genel sıralama yaptım;

  • Günlük Vlog
  • Ev Çekimi Videolar
  • Kendin Yap Videolar
  • Eğitici İçerikler
  • Orjinal Müzik Videoları
  • Orjinal Kısa Filmler

Sizlerde Türkiye'de en çok tutulan bu konular ile kendinize özgün tarzınız ile üreteceğiniz youtube video içerikleri ile başarıya adım adım ilerleyebilirsiniz.

YouTuberlar ne kadar maaş alıyor?

youtuberlar ne kadar maaş alıyor

Youtube içerik üreticilerinin ne kadar maaş aldıkları konusu ülkemizde bir çok kişinin merak ettiği bir konudur. Sizlerde bu sorunun cevabını merak ediyorsanız hiç beklemeden size bu cevabı vereyim. Kazançlar her ay değişim göstermektedir. Bir ay fazla kazanırken diğer ay az kazanabilirsiniz. Aslını söylemek gerekirse elimizde bulunan kitlemizden birden fazla kazanç elde etme yöntemi vardır. Bunlardan hiç şüphesiz birincisi youtube reklam gelirlerinden gelen kazançtır. Bu kazançlar videolarınızda gösterilen reklamlardan elde edilir ve kendi içerisinde ikiye ayrılırlar.

Bunlardan birincisi o reklamı görüntüleme sayısıdır. Yani BGBG diye ifade edilen Bin Gösterim Başına Gelir şeklide olan kazançtır. Eğer ki videonuzu izleyen bir kişi ortalama 15 dakikalık videoda 5 tane reklam görüntülemektedir. Bu 5 reklam görüntüleme sayısı bin gösterime ulaştığında size bir kazanç vermektedir.

İkincisi ise videolarınızda çıkan reklamları bir izleyicinizin tıklamasından elde edilen kazançtır. Keza bu kazanç genelde BGBG den genelde yüksek olur. Bu yüzden adsense üzerinde  reklam optimizasyonunuzu iyi bir şekilde yapmanız tavsiye edilir. 

Diğer kazanç elde etme yöntemleri ise elinizdeki bulunan kitleye videolarınız içerisinde sponsorlar tarafından aldığınız reklamları yerleştirmektir. Bu sayede youtube reklamlarından kat ve kat daha çok kazanç elde etmek mümkün olabilir. Tabi ki izlenilen ve sevilen bir youtube kanalı olmanız şartıyla.

YouTube nasıl para kazanıyor?

Yeri gelmişken bu sorunun da cevabını vermek istiyorum. Youtube nasıl para kazanır, youtube google ile ortak çalışan bir kuruluş olmakla birlikte  başka şirketlerin google ads ile verdikleri reklamların bir kısmını kendisine diğer bir kısmını ise içerik üreticilerine verilmektedir. Bu oran %60'a %40 şeklindedir.

Türkiye'de olmayan youtube içerikleri?

Türkiye'de olmayan youtube içerikleri

Bu soru her geçen gün daha da daralmaktadır. Çünkü diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizdede başka ülkelerde oluşturulan içerikler kopyalanıp ya da uyarlanıp ülkemizde yayınlanmaktadır. Ama sizler için henüz ülkemizde aktif olmamış birkaç içerik fikirlerini şu şekilde derledim;

  • Devlet Başkanları
  • Ben Kimim
  • İklim Değişmesi
  • Efsane Karakterler
  • Zengin Kişiler 
  • Gizemli Olaylar
  • Antik Kazılar
  • İlginç İnsanlar
  • Nesili Azalan Hayvanlar
  • Sihirbaz Sırları
  • Ünlü Kişi Hayatları
  • Doğa Olayları
  • Özel Dil Eğitimleri

YouTuber olmak istiyorum ve bu konuda bir fikir sahibi olmak için neler yapmam gerekli temalı makalemizin sonuna geldik. İyi bir youtuber olmak için sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler doğrultusunda umarım başarılı bir youtuber olacaksınız. Bizleri unutmamanız dileğiyle. 


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

Archive Pages Design$type=blogging$count=7